24 Aralık 2010 Cuma

Open Office (ücretsiz office yazılımı)

Open Office
Open office yazılımı herhangibir lisans gerektirmeden tamamen ücretsiz bir hizmet sunan bir office (Word, Excel, Powerpoint) uygulamsıdır.

daha fazla bilgi almak ve ekran görüntüleri için openoffice
programı bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayın...

Lisans: Acık kaynak kodlu
İşletim sistemi:XP/Win7/Vista
Firma: Openoffice.org

Üçretsiz Office yazılımı ile profesiyonel çözüm...
Open office yazılımı herhangibir lisans gerektirmeden tamamen ücretsiz bir hizmet sunuyor. MS-Office gibi ücretli Office paketleriyle tamamen uyumlu calışıyor OpenOffice yardımıyla bir çok MS Office dökümanını (Word, Excel, Powerpoint) açabilir, değiştirebilir, MS Office veya OpenOffice formatında kayıt edebilirsiniz. Temel farklılık, OpenOffice.org bu dökümanlardaki makroları çalıştırmayır. Fakat bu dökümanları tekrar Ms Office altında açmak isteyebileceğinizi göz önünde bulundurularak makroları saklıyor.
Open officenin içerdiği modüller.

•Writer (Metin ve HTML düzenleyici)writer ücretsiz bir office uygulaması olamsına rağmen ücretli kelime işlemci yazılımların sahip oldugu tüm özelliklere sahip.
Microsoft Word ile uyumludur eski MS Office paketlerinin açamadığı docx uzantılı dosyaları sorunsuz şekilde acabilir, Türkçe imla denetimi yapabilir, yine doc formatında yada pdf ve html gibi formatlara cevirip kaydedebilirsiniz.

•Calc (Excel tarzında bir uygulama) Excel programının bir benzeridir dosyaları MS Excel formatındayada PDF olarak kayıt edebilir ve Excel içinde tekrar açabilirsiniz.

•Draw (Vektörel çizim modülü) Draw, küçük karalamalardan büyük grafikler ve şemalara kadar tüm çizim ihtiyaçlarınız için kullanabileceğiniz bir çizim programıdır.Tüm grafiklerinizi ve stillerinizi kolayca hazırlayabilmek için Biçemler ve Biçimlendirme'yi kullanabilirsiniz. Nesneleri düzenleyebilir, iki boyutlu ve üç boyutlu olarak çevirebilirsiniz. 3Boyut(3D) kontrolcüsüyle küre, küp,halka, vb. nesneleri oluşturmak oldukca kolay.

•Base (Veritabanı istemi) OpenOffice'in yeni sürümü ile birlikte gelen Base, OpenOffice içindeki bilgilerin hızlı bir şekilde veritabanına aktarılmasına izin verir. Base yardımıyla tablo, form, sorgu ve raporlar oluşturup düzenleyebilirsiniz. Bu işlemleri ister kendi veritabanınızla, ister OpenOffice Base ile birlikte gelen HSQL veritabanı motoruyla yapmak mümkün.

•Impress (Sunum programı) sunu hazırlama programıdır hazırlanan sunumlar Microsoft Powerpointle acılabilir.sunumlarda 2 boyutlu ve 3 boyutlu resimler simgeler özel efekler kullanıla bilir.istenirse sunumlar flash fortında kaydedile bilir.

•Math (Formül düzenleyici) Math, matematiksel denklemlerle çalışanlar için tasarlanmış bir yazılımdır. İster Writer (word)belgeleri içinde kullanılabilen formüller üretebilir, isterseniz ürettiğiniz formülleri diğer OpenOffice yazılımlarıyla birlikte kullanabilirsiniz

daha fazla bilgi almak ve ekran görüntüleri için openoffice
programı bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayın...